21 en 22 juni 2017

– vanaf 14.00 uur –

21 en 22 juni 2017

– vanaf 14.00 uur –

21 en 22 juni 2017

– vanaf 14.00 uur –

21 en 22 juni 2017

– vanaf 14.00 uur –

Kennismarkt

De kennismarkt is een nieuw onderdeel tijdens de Loonwerk Velddagen. Deze vindt plaats in en om de tent tussen 15.30 en 19.00 uur.

Alle deelnemende bedrijven praten je natuurlijk tijdens het gehele programma graag bij over de ontwikkelingen en noviteiten. Uniek aan de kennismarkt is dat een aantal deelnemers speciale aandacht geeft aan enkele actuele onderwerpen en hierbij tips en adviezen geeft:

 

Schuitemaker

In het belang van voederefficiëntie licht Schuitemaker de mineralenkringloopvisie toe. Met name het bepalen van gehaltes (o.a. drogestof, NDF, ADF, etc.) van de oogst, middels NIR meting in combinatie met weging, positie bepaling (GPS) en internet koppeling (Cloud service), kan hier een positieve rol bij spelen.

 

Evers Agro

Aan de hand van een profielkuil toont Evers Agro wat het belang is van bodemstructuur, beworteling en bodemleven voor de opbrengst van grasland. Het effect van beluchten en woelen wordt onderbouwd met een “praktisch stukje theorie”.

 

Vredestein

Vredestein geeft je advies wat betreft bandbelasting, bandspanning en bandconstructie. Praktische tips, en het effect daarvan, worden hierbij toegelicht.

 

ForFarmers

Bij ForFarmers word je op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van her- en doorzaaien van grasland. Wanneer en hoe ga je hiermee aan de slag? En waarom zou je je grasland verbeteren? Want goed gras is groen, maar slecht gras ook! Daarnaast richt ForFarmers zich op inkuilmanagement; hoe kun je dit het beste doen? En hoe beperk je het inkuil- en uitkuilverlies?

 

Topcon

Topcon praat je bij over de mogelijkheden gericht op een efficiënte workflow bij voederwinning. Hierbij zal de functie en werking van ISOBUS werktuigaansturing, van een gewassensor en van GPS geleidingssystemen uitgelicht worden.

 

Kortom; de Loonwerk Velddagen brengt je een vracht kennis, allemaal voor het oprapen!

Locatie

Elsenerveldweg 8
7462 PN Rijssen


Op het perceel van Mts. Wessels.
Neem op de A1 afslag 27, volg
de bewegwijzeringsborden. Er is
volop gratis parkeer­gelegenheid.